Semaphor på Digitaliserings­messen 2022

Vi besøgte Digitaliserings­messen og talte om videomøder, vores bud på en skoleplatform og andet open source

7. oktober 2022På messen havde Semaphor en flot hjørnestand, som fangede blikke fra messens deltagere. Vi fik en masse besøgende samt guidede ture forbi, som fik præsentationer af Semaphor's direktør Tobias Fonsmark. I løbet af dagen fik vi snakket om mange open source-løsninger, men følgende var vores mest populære emner.

Jitsi MeetProduktet Jitsi Meet - der benyttes til fortrolige videomøder og konferencer - var særligt populært, da flere og flere kommuner (såvel som virksomheder) overvejer, at frakoble sig Microsoft's løsninger, både for at kunne drive flere produkter I Danmark - eller måske endda selv - men også for de åbenlyse økonomiske besparelser. Under hele messen havde vi et Jitsi Meet møde kørende fra vores stand, som der kunne tilsluttes til for at opleve løsningen. Selv efter messen er Semaphors offentlige Jitsi Meet server tilgængelig hvis man ønsker en live demo. Ydermere har Semaphor udviklet en login-løsning som benyttes på vores demo side. Løsningen kan opsættes til at autentificere mod en lang række backend's, og kan tilmed også opsættes til at benytte MitID og Unilogin, således at Jitsi Meet kan integreres i skoler og benyttes til sagsbehandling i den offentlige administration. Læs mere om Jitsi.

Classroom+Semaphor præsenterede også - i samarbejde med Magenta ApS - vores fælles bud på en ny dansk skoleplatform, som bygger på open source-løsninger. Platformen hedder Classroom+ og er et forslag til en erstatning af Google Workspace, som bliver brugt i mange danske skoler uden reelle værdige alternativer. Vi synes det er helt forkert at børn bliver tvunget, til at benytte Google produkter til at lagre personlige dokumenter, ifm. almindelig skolegang i en skattebetalt dansk folkeskole. Hvis du vil høre mere om produkterne, som Classroom+ bygger på, så kontakt os her. Alternativt kan vores webinar om løsningen stadig ses på Vimeo.

Geminus-2FAVi præsenterede også Semaphor's egen TOTP løsning, som vi har installeret hos Statens It, og som hver dag håndterer tusinder af 2-faktor logins i staten. Løsningen blev udviklet for at erstatte SMS Passcode, da Statens It ville bevæge sig væk fra at benytte SMS'er til at logge ind og samtidigt spare licensomkostninger. Løsningen hedder Geminus 2FA og bygger på open source-teknologi. Læs mere om Geminus her.