Zulip

En kraftfuld open source chat løsning til store og små organisationer

Moderne, organiseret og nemt at bruge. Enhver organisation, store såvel som små, har stor gavn af en effektiv chat platform til kommunikation, organisering og dokumentering. Mens mange løsninger opfylder disse krav, er Zulip bygget fra grunden som open source af et dedikeret team, på efterhånden mere end 1000 bidragydere, til at levere den bedste platform på markedet, som oven i købet er licens-frit og som overholder persondataforordningen (GDPR).


Zulip logo


Hvad er Zulip?
Zulip er et alternativ til udenlandsk hostede løsninger som fx. Slack, Spark, Discord m.m. Det er en chat plaform med fokus på asynkron kommunikation - fra private beskeder til fora for hele organisationen. Endvidere kan Zulip fungere som en base for yderlige integration såsom Jitsi Meet, der tillader sikre og krypterede videomøder, som tilsammen kan sikre din organisation et sikkert og self-hosted miljø for al chat- og videokommunikation, hosted bag jeres firewall. Zulip kan både benyttes som web-app og kræver derfor som udgangspunkt ingen app-installation for brugeren. Hvis det foretrækkes at benytte en dedikeret applikation, findes dette også til alle gængse platforme, både på computer såvel som smartphone.


(Billede fra zulip.com)

Hvad der adskiller Zulip fra lignende platforme er ikke kun begrænset til pris og sikkerhed, men også funktioner. Zulip's unikke tilgang til kategorisering og præsentation af samtaler og emner gør det lettere end nogensinde før, at følge med i den kommunikation som er vigtig for dig. Hvor andre platforme kun har specifikke chat "kanaler" hvor alle beskeder, links, billeder falder samme sted og ophobes over tid, benytter Zulip en særlig model som tilknytter hver en besked i kanalen et "topic", eller emne, analogt til et emne eller "subject" i en email. På denne måde er det let at åbne Zulip efter en lang dag med møder og se udviklingen på de specifikke emner som er relevante for dig. Dette ekstra lag af kategorisering kan spare medarbejdere tid og energi på at læse igennem lange tråde fuld af information som nødvendigvis ikke er vigtige for dem på tidspunktet - og derved øge fokus og produktivitet! Endvidere kan medarbejdere blive informeret via email hver gang de bliver nævnt i en besked og ikke aktivt er online på Zulip, derved vil beskeden altid nå frem når det er vigtigt. Foruden fantastisk funktionalitet, er Zulip også pakket med en masse quality-of-life features:
  • Chatplatformen har moderne design, som ligeledes er elegant og nemt at navigere i
  • Chatten er markdown baseret og understøtter derfor en lang række tekst-formateringsmuligheder, såsom LaTeX, meningsmålinger, tabeller, to-do lister og meget mere
  • "Træk og slip" fil uploads er understøttet direkte i chatten
  • Billeder og video kan ses direkte i chatten
  • Lang række emojis og andre "reaktions" værktøjer
Dette er kun en brøkdel af den fulde funktionalitet, som platformen tilbyder. Zulip er det største og hurtigst voksende open source chat projekt idag. Følg med på Zulip's GitHub side og få mere info på produktets hjemmeside.

Vi kan hjælpe dig med at anskaffe din organisation en mere sikker chat løsning i dag - kontakt os for mere info.