Hop til indhold

Open source

Open source bidrager til udviklingen mod mere åbenhed og er et vigtigt skridt væk fra monopoler. Det er en af grundene til, at vi klart anbefaler at benytte open source. En af de største fordele ved at benytte open source er en mulig styrket IT-sikkerhed.

Når koden til applikationer, operativsystemer mv. ligger frit tilgængelig, har man mulighed for at få fuldt indblik i deres opbygning og dermed sikre sig, at de fungerer loyalt.

Sådan arbejder vi

IT-sikkerhed er vores DNA

Vores spidskompetence er en dyb forståelse af infrastruktur og sikkerhed. Vi har udviklet sikre løsninger med fokus på privatlivsbeskyttelse i mere end 25 år. Vi udvikler og opsætter løsninger, så de passer til eksisterende infrastruktur, og benytter ikke cloudbaserede-løsninger. Løsningerne kan tage afsæt i Lotus/Notes, eller udvikling af open source-løsninger med intern PKI.

Vi engagerer os i open source

Semaphor har fra starten være pionerer i det danske open source-miljø, vi ved hvad vi taler om, og engagerer os i debatten, om en sikker digital infrastruktur. Vi har kompetencerne in-house, og alle vores udviklere er danske og har mange års erfaring med udvikling og drift af open source løsninger. Vi har stort netværk blandt andre dygtige it-folk og open source-specialister, som vi trækker på når behovet opstår.

Vi tilpasser løsningen til jeres behov

Vi udvikler løsninger fra bunden og vi tilpasser eksisterende infrastruktur eller nyudvikler moduler til  jeres etablerede open source-produkter. Vi yder bistand med både design, drift, og fintuning af databaser. Vi kender vores kunder og vores udviklere supporterer selv de løsninger, de har ansvar for. Så du som kunde ved, hvem du får i røret, når du har brug for hjælp.

Hvilken løsning mangler din virksomhed?

Semaphor udvikler open source løsninger og applikationer tilpasset den enkelte virksomheds behov. Og vi kan både hjælpe med design, drift, og fintuning af fx Postgres-databaser.

Vores open source-løsninger

Jitsi

Platform til video-møder

En flot og skalerbar open source-løsning til videomøder. Jitsi indeholder skærmdeling og kan integreres med IP-telefoni. Den benyttes bl.a. af Statens It.

Nextcloud

Fildeling

Open source fildelings-løsningen, der bla. benyttes i Ballerup Kommune.

Geminus

2-factor authentication

Semaphors egenudviklede open source 2FA-løsning. En billig og sikker afløser til SMS Passcode, der blandt andet benyttes hos Statens It.

Zulip

Chat platform

Zulip er en chat platform med fokus på asynkron kommunikation - fra private beskeder til fora for hele organisationen.

Lets Encrypt

Automatisk fornyelse af SSL/TLS/X.509

Semaphor håndterer fornyelse af LetsEncrypt-certifikater med tyktech's egenudviklede løsning Certgrinder.

SIA Open

En komplet open source-platform

Semaphors bud på en klient- og serverplatform med mail, kalender, browser, fildeling mv. i et open source miljø, som ikke kræver AD eller andre proprietære komponenter.

info-rpi

Infoskærme / Kiosk

Semaphors løsning til infoskærme i receptionen, IT-driften og lign. Løsningen kører på Raspberry Pi's og udrulles og administreres vha. Ansible. Løsningen benyttes bl.a. hos Statens It.

Prometheus

Overvågnings- og alarm løsning

Prometheus er en open source overvågnings- og alarm løsning, som sammen med Grafana og Alertmanager kan sende alarmer vedr. næsten alle typer af data.

Vi er specialister i open source teknologier

Semaphor tilbyder rådgivning og support af både udviklings- og driftopgaver.
Her er nogle eksempler på teknologier, som vi har indgående kendskab og erfaring med:

PostgreSQL, MariaDB og MySQL

Opsætning, design og fintuning af databaser

Prometheus/Grafana

System-monitorering og dashboards

Postfix, DKIM / SPF / DMARC

eller intern PKI og applikationer/ biblioteker

nginx

Opsætning og drift, certifikat-håndtering, High Availability og load balancing

Ansible / Linux

Jeres infrastruktur sætter rammen for vores løsninger

Ansible / Raspberry Pi

til kiosker og infoskærme

LetsEncrypt / Certgrinder

Til public key infrastructure (PKI), kryptografi og SSL-certifikater

Open Source

Vi taler meget gerne og længe om open source …

Kontakt os for en uforpligtende snak om optimering af jeres open source-løsning eller udrulning af ny open source-strategi.

Kontakt os >

Seneste nyt om Open Source

23. februar 2024

Jitsi Meet and third party requests

Through the use of tools such as tcpdump, netstat and wireshark we can confirm that the Jitsi software and the open source XMPP server on which Jitsi depends, Prosody, does not contact any third parties with usage statistics, bandwidth estimates or anything else on our self-hosted instance.
10. oktober 2023

Semaphor til Digital Inspirationsdag i Vejle

Semaphor var med da Vejle Kommune og IT-Branchen inviterede en række leverandører til at præsentere forskellige teknologier under overskriften “Fremtidens attraktive arbejdsplads”. Vores bud: I fremtiden står IT ikke i vejen for den gode og meningsfulde samtale mellem borger og system.
23. juni 2023

Whiteboard feature ankommet til Jitsi

En tegning siger mere end tusinde ord, og en ny udvidelse til Jitsi, sørger for at man med et simpelt klik kan vise en fælles tavle, som alle i mødet kan redigere samtidigt.
12. juni 2023

Semaphor til Digital Inspirationsdag i Næstved

Næstved Kommune og IT-branchen inviterede en række leverandører til at præsentere en lang række teknologier for flere kommuner. Semaphor var med og vi kom med vores bud på, hvordan vores videomøde-platform Jitsi Meet kan hjælpe med at facilitere skærmbesøg til borgere, som har behov for hjemmepleje.