IT-løsninger med holdninger

Open source

Vi udvikler og tilpasser open source-løsninger, der passer til din virksomhed

Interessen for open source udspringer af interessen for IT-sikkerhed


Open source kommer til at vinde yderligere ind. Der er mange fordele ved open source og derfor mange grunde til at tankegangen vinder ind. Der er forretningsmæssige, sikkerhedsmæssige, økonomiske og politiske grunde. Open source er et led i udviklingen mod mere åbenhed og et vigtigt skridt væk fra monopoler.

En af de største fordele ved at benytte open source er en mulig styrket IT-sikkerhed. Når koden til applikationer, operativsystemer mv. ligger frit tilgængelig, så har man mulighed for at få fuldt indblik i deres opbygning og dermed sikre sig, at de fungerer loyalt. Bruger man applikationer, operativsystemer mv. som ikke bygger på open source, så risikerer man at brugen ikke gavner egne interesser.

Sådan arbejder vi

 • IT-sikkerhed er vores DNA
  Vores spidskompetence er en dyb forståelse af infrastruktur og sikkerhed. Faktisk udspringer interessen for open source af interessen for IT-sikkerhed. Vi har udviklet sikre løsninger med fokus på privatlivsbeskyttelse i mere end 25 år. Vi udvikler og opsætter løsninger, så de passer til eksisterende infrastruktur, og benytter ikke cloudbaserede-løsninger.

 • Vi engagerer os i open source
  Semaphor har fra starten været pionerer i det danske open source-miljø, vi ved, hvad vi taler om, og engagerer os i debatten om en sikker digital infrastruktur. Vi har kompetencerne in-house, og alle vores udviklere er danske og har mange års erfaring med udvikling og drift af open source løsninger. Vi har et stort netværk af dygtige it-folk og open source-specialister, som vi trækker på, når behovet opstår.

 • Vi udvikler og tilpasser løsninger
  Vi udvikler løsninger fra bunden, og vi tilpasser eksisterende infrastruktur eller nyudvikler moduler til etablerede open source-produkter. Vi er i tæt kontakt med vores kunder og vores udviklere supporterer selv de løsninger, de har ansvar for. Så man som kunde ved, hvem man får i røret, når der er brug for hjælp.

Vores open source-løsninger:

Geminus - 2-factor authentication

Semaphors egenudviklede open source 2FA-løsning. En billig og sikker afløser til SMS Passcode, der blandt andet benyttes hos Statens It.

Jitsi - Platform til video-møder

En flot og skalerbar open source-løsning til videomøder. Jitsi indeholder skærmdeling og kan integreres med IP-telefoni. Den benyttes bl.a. af Statens It.

Nextcloud - Fildeling

Open source fildelings-løsningen, der bla. benyttes i Ballerup Kommune.

SIA Open - En komplet open source-platform

Semaphors bud på en klient- og serverplatform med mail, kalender, browser, fildeling mv. i et open source miljø, som ikke kræver AD eller andre proprietære komponenter.

LetsEncrypt - Automatisk fornyelse af SSL/TLS/X.509

Semaphor håndterer fornyelse af LetsEncrypt-certifikater med tyktech's egenudviklede løsning Certgrinder.

info-rpi - Infoskærme / Kiosk

Semaphors løsning til infoskærme i receptionen, IT-driften og lign. Løsningen kører på Raspberry Pi's og udrulles og administreres vha. Ansible. Løsningen benyttes bl.a. hos Statens It.

Hvilken løsning står din virksomhed og mangler?

Semaphor udvikler open source løsninger og applikationer tilpasset den enkelte virksomheds behov. Og vi kan både hjælpe med design, drift, og fintuning af fx Postgres-databaser.

Vi er specialister i open source teknologier

Semaphor tilbyder rådgivning og support af både udviklings- og driftopgaver. Her er nogle eksempler på teknologier, som vi har indgående kendskab og erfaring med:
 • PostgreSQL, MariaDB og MySQL
  Opsætning, design og fintuning af databaser
 • Prometheus/Grafana
  System-monitorering og dashboards
 • Postfix, DKIM / SPF / DMARC,
  eller intern PKI og applikationer/ biblioteker
 • nginx
  Opsætning og drift, certifikat-håndtering, High Availability og load balancing
 • Ansible / Linux
  Jeres infrastruktur sætter rammen for vores løsninger
 • Ansible / Raspberry Pi
  til kiosker og infoskærme
 • LetsEncrypt / Certgrinder
  Til public key infrastructure (PKI), kryptografi og SSL-certifikater

Kontakt os

Vi taler meget gerne og længe om open source. Kontakt os for en uforpligtende snak om optimering af jeres open source-løsning eller udrulning af ny open source-strategi.