Nextcloud

Tag kontrol over dine data

Nextcloud er et open source alternativ til typiske cloud-baserede fildelingsløsninger tilbudt af eksempelvis Dropbox, Google og Microsoft.

Nextcloud er en samling af flere open source produkter med ét mål, at sikre dig kontrol over dine data.

Nextcloud produkter er nemlig tænkt til at blive driftet i jeres eget datacenter, bag jeres egen firewall - i stedet for et sted i skyen ude af jeres hænder. Nextcloud kan opsættes til at benytte login fra jeres nuværende medarbejder-databaser, såsom AD, Domino, OpenLDAP eller noget lignende via LDAP(S). Produkterne inkluderer løsninger til:

  • Fildeling i form af Nextcloud Files hvor filer kan uploades og deles - sikkert og krypteret
  • Opkald, chat og videomøder i form af Nextcloud Talk med fokus på fortrolighed, intet data forlader din server og alt kommunikation er krypteret helt ned til metadata niveau
  • Kalender, kontakter og email i form af Nextcloud Groupware med et moderne, effektivt og nemt tilgængelig web-interface som sikre høj produktivitet
  • Realtids dokument samarbejde i form af Nextcloud Office med værktøjer som afspejler Word, Powerpoint, Excel og mere!

Løsningens kode-basis er frit tilgængeligt på deres GitHub side og er fuldt gennemsigtig. Mere end 200 personer har bidraget til udviklingen, og Nextcloud bliver kun bedre for hver dag der går. Se også Nextclouds hjemmeside for mere info!

De enkelte Nextcloud komponenter

Nextcloud Files

Bekymret over at have fortrolige filer liggende i skyen? Files gør det nemt at dele alt fra dokumenter til videoer på en organiseret og sikker måde. Løsningens moderne web-applikation kan nemt tilgås via en browser og der findes også dedikerede applikationer til Windows, MacOS, Linux samt iOS og Android. Med Nextcloud Files kan filer bådes deles med andre brugere med adgang, eller som et link der kan beskyttes med eller uden adgangskode. Løsningen kan også konfigureres til at sende notifikationer til medlemmer når filer bliver delt eller kommenteret på. Filer kan også deles som låste filer, som ikke kan redigeres men læses af brugere med adgang.

Nextcloud Talk

Er telefon og email ikke nok? Talk er en simpel men kompetent videomødeløsning som er designet til at stemme overens med GDPR reglerne. Løsningen har funktioner som skærmdeling, chatrum, moderatorer og understøtter fuld end-to-end kryptering. Mens denne løsning fungerer godt til mindre videomøder, anbefaler Semaphor Jitsi Meet som en uafhængig, featurerig videomøde løsning.

Nextcloud Groupware

Få samlet al planlægning et enkelt sted! Groupware tilbyder en brugervenlig og let tilgængelig webmail, samt kalender og lader dig synkronisere begivenheder mellem de to. Nextcloud Mail lader dig tilføje flere konti og samler alle mails til én smart inbox. Nextcloud's kalender lader dig organisere begivenheder og kan integrere Nextcloud Talk for let at aftale videomøder med kollegaer.

Nextcloud Office

Forøg produktiviteten og gør samarbejde let med Nextcloud Office. Mange firmaer benytter online tjenester til at lagre dokumenter som kan redigeres af flere personer, hvorved de mister kontrollen over filerne. Dette behøver ikke at være et kompromis med Nextcloud og Collabora. Collabora er en open source løsning baseret på LibreOffice, som understøtter realtids redigering med flere redaktører af flere document typer, herunder DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS, XLSX + ODF m.m.


Screenshot af Nextcloud Files