OSCampus - En tryg og sikker IT-løsning til danske skoler

Semaphor har - i samarbejde med Magenta - lavet et proof of concept til en erstatning for de danske skolers brug af Google Workspace

Datatilsynet kom i januar i år med et påbud til de 53 kommuner i Danmark, som benytter Google Workspace. Tilsynet konkluderede at der ikke er hjemmel til at videregive elevernes data til Googles forbedring af egne produkter og til at udvikle nye funktioner og tjenester.

Vi i Semaphor har længe været optaget af denne dagsorden, og Semaphors stifter Tobias Fonsmark, skrev et indlæg om dette i juli 2022. Vi mener at børn skal kunne gå sikkert i de danske skoler uden at deres data bliver solgt videre til udenlandske techgiganter.

Derfor har vi i samarbejde med Magenta lavet et proof of concept for hvordan Google kan erstattes af en sikker og tryg læringsplatform. I august 2022 kaldte vi løsningen Classroom+. I mellemtiden har vi ændret navnet til OScampus. Løsningen er den samme.

Fire gode grunde til at vælge OScampus

  • Lovligt alternativ til Google Workspace
  • En samlet løsning, der guider elever og lærere gennem opgavestillelse, afleveringer og feedback
  • Kan anvendes på alle gængse PC’er
  • Sikkerhed indbygget i løsningen - både ift. software, brugeranvendelse og juridisk

OScampus er et igangværende udviklingsprojekt, hvor forskellige open source produkter kombineres i en platform som vil have de samme funktionaliteter som skolerne nu bruger Google Workspace til. Platformen er uafhængig af valget af maskine, og vil f.eks. kunne drives på en Chromebook.

Med OScampus vil kommunerne kunne få en platform der kan skræddersys efter eget behov, og hvor vi som leverandører tager ansvar for at IT-sikkerheden er i top og at børnenes data opbevares og behandles i overenstemmelse med GDPR og øvrig lovgivning.

Samarbejdet mellem Semaphor og Magenta
Det er oplagt for de 2 virksomheder at samarbejde om IT til de danske skoler, da det for det første er en stor opgave og desuden for vigtig en opgave til at konkurrere om. Vi vil gøre hvad vi kan for at sikre en tryg skolegang for danske skoleelever.

Semaphor arbejder i forvejen med de 3 eksisterende open source kerneprodukter som indgår i løsningens backend; nemlig Nextcloud, Jitsi og Zulip, og Magentas OS2borgerPC er oplagt til remote management af elev PC'ere.

Læs mere her:
OSCampus
Webinar hvor vi præsenterer løsningen og går i detaljer med det tekniske
Tobias Fonsmark: ”Danske techfolk og danske data­centre kan løse "Chromebook-krisen"
Tobias Fonsmark: ”Afgørelse i Chromebook-sagen”