Hop til indhold

Stor interesse for sikre onlinemøder til Digitaliseringsmessen

Til messen fik vi oprettet test-centre til over 15 kommuner, så de kunne prøve Jitsi mødeløsningen af. Der var også stor interesse i vores øvrige open source løsninger.

2. oktober 2023

Den 27. september tog vi i Semaphor til Odense for at deltage i Digitaliseringsmessen 2023 - Danmarks største messe for offentlig digitalisering. Vi mødte talstærkt op - nemlig med fem medarbejdere, som var klar til at fortælle om Jitsi online-mødeløsningen, som vi har udviklet MitID-integration til.

Med servere der drives i Danmark, samt mulighed for login via MitID har Jitsi en stor plads i fremtidens offentlige sektor særligt med henblik på borger-kommunikation. Jitsi kræver samtidig ingen installation af software på hverken computer eller smartphone for at virke. Det er en kæmpe fordel, både for borgere som ikke er helt trygge ved teknik og for dem, der bare er trætte af at skulle installere endnu en applikation.

Messen blev en stor succes med mange mennesker på vores stand hele dagen igennem. Vi oprettede over 15 testcentre til kommuner, så de kunne prøve Jitsi i ro og mag hjemme i deres kommuner.

Udover Jitsi Meet, var flere også interesseret i at høre om IT-sikkerhed og Linux-administration. Vi har mange års erfaring inden for feltet og tilmed også udviklet flere sikkerhedsløsninger selv, herunder to-faktor godkendelses løsningen "Geminus" som benyttes af Statens It og der igennem er udrullet til ministerier og styrelser.
Der var også interesse for andre open-source løsninger vi arbejder med, herunder Nextcloud, Prometheus, nginx, Ansible, Grafana, Zulip og mange flere.

Vores grundlæggende indstilling på messen var den samme som sidste år: Vi elsker open-source software, ånder for IT-sikkerhed og vil rigtig gerne fortælle om de produkter, vi har arbejdet med i årenes løb.

Hvis du ikke havde mulighed for at komme forbi vores stand på messen er du meget velkommen til at kontakte os enten på mail eller på telefon 35300700.