Opsætningsmuligheder for Jitsi Meet

Jitsi kan sættes op mange måder - lad os finde det rigtige for dig

Jitsi Meet er open-source, hvilket betyder, at løsningen er meget formbar. Den kan derfor opsættes til at imødekomme mange forskellige behov: Har I brug for et komplet anonymt mødecenter, hvor alle kan deltage uden at logge ind? Måske har I brug for at mødecenter som er sikkert, kun for jeres medarbejdere eller dem I vælger at give adgang? Begge scenarier - og alt imellem - er muligt med Jitsi Meet. Denne side vil præsentere nogle eksempler på hvordan vi driver Jitsi for kunder og os selv. Alle scenarier der er beskrevet, fungerer på alle platforme (Mac, Windows, Linux, iOS og Android).

Den komplet anonyme løsningDenne løsning passer for situationer, hvor man vil tilbyde et komplet anonymt miljø. Sikkerheden for møder i et setup som dette, ligger i at vælge et kryptisk mødenavn, eksempelvis 20 tilfældige tegn. Benytter man kun de 29 bogstaver i alfabetet og ingen tal, resultere dette stadig i 29^20 kombinationer - ca. 176 milliarder milliarder millarder. Med andre ord er det meget usandsynligt, at flere personer vælger den samme kombination af bogstaver og man kan derfor roligt holde et møde uden adgangskode eller lobby, helt uden bekymring for at nogle "kommer til" at lande i samme rum. Den første person i mødet tager ejerskab og vil få tildelt "moderator"-status og få adgang til funktioner såsom at smide folk ud, sætte lobby op mm.

Den begrænsede åbne løsning


I nogle miljøer er det fint at enhver kan tilgå løsningen, men hvor man samtidigt ønsker at administrere hvem der bliver tildelt moderator rettigheder, således at gæster ikke kan smide en ud af mødet fordi de var først inde. Her er det muligt at opsætte løsningen således at medarbejdere automatisk bliver logget på med deres aktive session på deres computer. De vil automatisk få tildelt deres navn fra jeres IDP og få moderator-status. Gæster skal stadig angive et navn og de vil samtidig også få ordet "Gæst:" som præfiks til deres navn. Gæster vil aldrig for tildelt moderator-status hvvad end de er den første i mødet eller ej.

Den begrænsede låste løsning


Denne opsætning minder om den forrige, men går et skridt længere. Man kan stadig deltage som gæst på løsningen, men kun når et møde allerede i forvejen er skabt af en medarbejder. Hvis man som gæst prøver at tilgå et møderum før medarbejderen, vil man blot sat til at vente i en kø, indtil mødet er startet. Denne opsætning egner sig rigtig godt til et en organisation, der ofte har møder med eksterne personer der ikke er medarbejder.

Den komplet låste løsningDette er, i forhold til adgang, den mest begrænsede version af løsningen og er et naturligt næste skridt fra forrige beskrivelse. I denne opsætning må gæster slet ikke deltage og løsningen er kun tilgængelig for medarbejdere eller andre der specifikt har fået tildelt adgang. Som udgangspunkt er dette den "mest sikre" opsætning, selvom sikkerheden i forvejen er stærk allerede fra den førstnævnte. Opsætninger som denne afhjælper dog eventuelle "læk" af link til onlinemøder. Selv hvis en tredjepart fik adgang til et mødenavnet, grundet en uhensigtsmæssig overførsel til de andre deltagere, vil de stadig ikke kunne få adgang til mødet da de både skulle kende navnet og logge ind med en bruger som har adgang til deltage i mødet.