IT-løsninger med holdninger

Dyrevelfærd styres med ESDH

13-07-2004

Dyrenes Beskyttelse har implementeret et ESDH-system som underliggende IT-arkitektur for organisationens dyrevelfærdsordning. Systemet holder styr på alle data om de kødproducenter, der er tilmeldt ordningen, og sikrer at organisationens arbejde er i overensstemmelse med EU's lovkrav på området.

Foreløbig er 327 kødproducenter tilmeldt dyrevelfærdsordningen. Producenterne garanterer, at deres grise og kødkvæg opdrættes under en række dyreetisk forsvarlige principper blandt andet med hensyn til opdræt på friland, og hvor lang tid ungerne skal være hos deres mor. Ud over løbende kontrol af kødproducenterne sørger Dyrenes Beskyttelse via en mærkningsordning også for, at forbrugerne tydeligt kan se, om kødet i køledisken stammer fra dyr, der er omfattet af dyrevelfærdsordningen.

Det er det danske Notes-hus Semaphor, der har leveret ESDH-systemet til Dyrenes Beskyttelse. Systemet anvendes landet over af dyrlæger, som er tilknyttet ordningen. De har via internettet adgang til en fælles database med realtids data om hver enkelt kødproducent, herunder information om besætningen, de slagterier producenten anvender, tilknyttede dyrlæger, anmærkninger etc.

- Vi fungerer som kontrolinstans og aflægger løbende uanmeldte kontrolbesøg hos de kødproducenter, der er tilmeldt dyrevelfærdsordningen. ESDH-systemet spiller en meget central rolle i vores arbejde, fordi det sikrer, at alle dyrlæger altid kigger på de samme 100 procent opdaterede data, siger Lotte Brink, dyrlæge og dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.

- Det giver en stor sikkerhed i de afgørelser, vi træffer, samtidig med at det gør os meget fleksible, når vi skal tilrettelægge kontrolbesøg, siger Lotte Brink.

Foreløbig er det kun Dyrenes Beskyttelse og dyrlægerne, der har adgang til systemet. På sigt er det meningen, at de tilmeldte kødproducenter skal have password-beskyttet adgang til data om dem selv og deres besætning.Kontakt hos Dyrenes Beskyttelse:
Dyrlæge Lotte Brink
tlf: 2212 0308

Kontakt hos Semaphor:
Johannes Madsen
tlf: 35 300 700