IT-løsninger med holdninger

Lyngby-Taarbæk flytter Domino-servere til Linux

Semaphor og Lyngby-Taarbæk Kommune har haft stor succes med migrering til Linux

01-07-2010

Et ønske om at udskifte Windows med Linux på kommunens Domino-servere, blev til virkelighed før tid, da en kritisk server blev mere og mere ustabil. Serveren drev en stor ESDH-løsning, og dens brugere kunne pga. meget store datamængder opleve generelt lange svartider.


Fra det blev besluttet at løsningen skulle blive Domino på en nyinstalleret Linux-server (SLES), tog det 2 dage før der igen var adgang for kommunens brugere.

Brugerne har oplevet dramatisk forbedrede svartider - faktisk så gode, at flere efterfølgende har været forbi IT-afdelingen for at rose den store hastighedsforskel.

IT-afdelingen har fået mere stabil drift og mere tilfredse brugere. Desuden er der frigivet omkostninger til licenser, som sikkert kan lune andre steder i budgettet.

Semaphor har fået en ekstra tilfreds kunde og en rigtig god referencehistorie; Så der synes kun at være vindere ifm. denne historie.

Konklussionen bliver at en lille investering, kan gøre dine Domino-servere mere stabile og give langt bedre performance - tilmed tjener investeringen sig hjem i form af reducerede licensomkostninger.

Kontakt Tobias Fonsmark hvis du vil høre mere om Domino på Linux.